Om oss

kontakta oss

Embryot till den här boken uppkom i Stensdalens bastu i maj 2008. Där fick Oskar Karlin och Henrik Harr idén att hylla de svenska fjällen i allmänhet och dess bastur i synnerhet.

Utgångspunkten är att när man äntligen kommer fram till stugplatsen är man som mest trött, svettig, illaluktande och less på allt vad fjäll heter. Man njuter inte. Man är glad över att slitet är över. Efter en timme i bastun är man däremot människa igen, och mer därtill. Bastun har en återupplivande roll som gör ett besök till en självklarhet där det finns möjlighet.

Boken kom ut på Gullers Förlag i Örebro i september 2011.


Henrik Harr, (till vänster) är en oberoende redaktör och skribent som föddes i Gällivare 1965 men nu bor i Hägersten söder om Stockholm. Han har jobbat som redaktör på olika svenska tidningar i 15 år och bokdebuterade 2009 med Lattefarsan – föräldraledighet när pappa själv får välja.

Roger J Karlzon, (till höger), född 1979, bor i Umeå och har 15 års erfarenhet som dokumentärfotograf med äventyr och vildmark som specialitet. Roger har arbetat med kunder som Outside Magazin, Aftonbladet, Expressen, Pic Agency och Burton. Hans bilder förmedlas bland annat av Pixonnet och AdventureMovements i USA.

Malin Bäckström, marknadsansvarig (född 1984) uppvuxen i Kiruna och bor numera i Umeå där hon driver Next Day Reklambyrå. Är utbildad Art Director och Internationell företagare. Har tidigare arbetat på den internationella mediabyån Next Media AG i Schweiz.